Få en grundlæggende UX-certificering

Gammel Kongevej 3.E
1610 København V

12/06/2019
Kl. 10:00

Tilmeld nu

"I forhold til mit arbejde er kurset relevant, fordi jeg arbejder i en softwareudviklingsvirksomhed, hvor der sættes stor fokus på kunde-orienteret-design"

Julia Ploug, Prolog Development Center

Advice tilbyder som det første digitale bureau i Danmark en international anerkendt certificering i UX og Usability. Her kan du få bevis på din UX-viden og certifikat på, at du er Certified Professional for Usability and User Experience – Foundation level (CPUX-F).

Hvad kan du blive certificeret i?

På kurset Certified Professional for Usability and User Experience – Foundation level (CPUX-F) vil du blive undervist gennem lektioner og praktiske øvelser inden for brugercentreret design, interview, scenarier, personas, brugerkrav, retningslinjer for brugsventligt design, prototyping og usability test. Kurset vil desuden give dig mulighed for senere at tage videregående certifikater på områderne Usability Testing (CPUX-UT) og User Requirements Engineering (CPUX-UR).

Tidspunkt og sted

Tidspunkt: 12.-14. juni 2019
Sted: Advice A/S, Gammel Kongevej 3E, baghuset, 4. sal,
1610 København V

Kursusmoduler og priser

Kurset består af tre moduler og strækker sig over tre dage.

 • Modul 1: UX-kursus: 2-dageskursus – 5.500 kr.
 • Modul 2: Crash-kursus: Halv dag med intensiv gennemgang af hele pensum og generalprøve på certificeringstesten – 2.000 kr.
 • Modul 3: Certificeringstest, 40 multiple-choice opgaver på 90 minutter. Se et eksempel her. – 2.500 kr.

(Alle priser er ekskl. moms.)

Du kan frit sammensætte modulerne efter eget ønske. Du kan fx vælge:

 • alle moduler,
 • modul 2+3 – hvis du allerede er godt inde i stoffet,
 • kun certificeringstesten (modul 3) – hvis du ønsker at forberede dig helt på egen hånd. Du finder pensum (curriculum) her

Der gives 20 % rabat på certificeringen (modul 3) til medlemmer af UX Danmark. Der gives mængderabat på 20 % til organisationer og virksomheder, der tilmelder to eller flere deltagere til modul 1 eller modul 2 samtidigt. Husk dokumentation for medlemskab / navne på deltagere fra samme firma skal sendes pr. mail til tenna.n@adviceas.dk senest 14 dage forud for kurset. Såfremt vi ikke modtager dokumentationen forbeholder vi os retten til at opkræve de 20%.

Program

12. juni, kl. 10-18: UX-kursus – del 1

13. juni, kl. 9-17: UX-kursus – del 2

14. juni, kl. 9-12.45: Crash kursus

14. juni, kl. 13.30-15.00: Certificeringstest

Forplejning

Advice sørger for fuld forplejning under kurset. Der vil være en let morgenmad (croissanter, frugt og kaffe) samt frokost. Derudover vil der være frugt og kage eller andre snacks i løbet af dagene.
Er du vegetar eller allergisk over for bestemte fødevarer? Det er intet problem, men giv os venligst besked senest 2 uger før kursusstart.

Tilmelding

Tilmeldingen er åben og lukkes når der ikke er flere ledige pladser.

Du kan afmelde dig uden omkostninger ind til 3 uger før kursusstart. Herefter er der ingen refusion af kursusgebyret, men du kan altid overdrage din plads til en kollega.

Kontakt

Har du spørgsmål omkring kurset og tilmelding, sendes en mail til Tenna Telfer Nielsen på tenna.n@adviceas.dk.

Hvorfor få en UX-certificering?

CPUX-F-certificering er for dig, der allerede arbejder med eller gerne vil arbejde professionelt med UX og have et indblik i de metoder, som UX-kyndige anvender. CPUX-F certificering er også relevant for personer, som arbejder sammen med UX-kyndige, og som gerne vil forstå UX-verdenen, fx udviklere, designere og projektledere.

Hvorfor er kurset relevant for dig og dine kolleger?

 • Du sikrer, at din viden om usability og user experience er helt tidssvarende
 • Du viser, at du aktivt vedligeholder din faglige viden
 • Du får kendskab og kompetencer inderfor de faste og anerkendte konventioner inden for UX-området
 • Du får et anerkendt bevis for din viden om usability og user experience
 • Certificeringen giver dig mulighed for senere at tage videregående certifikater på områderne usability testing (CPUX-UT) og user requirements engineering (CPUX-UR)

Det lærer du på kurset

Kurset er baseret på indhold fra International Usability and User Experience Qualification Board (UXQB). Kursustiden vil både bestå af oplæg med quizspørgsmål og praktiske øvelser med plads til debat og spørgsmål.

Kurset giver en grundlæggende indføring i usability og user experience inden for områderne:

 • Grundlæggende udtryk og begreber inden for usability
  Usability, user experience, tilgængelighed
 • Forståelse for og definition af brugskontekster
  Fremgangsmåde ved analyse, observation, interview, personas, scenarier, brugerprofiler, brugermodeller
 • Specifikation af brugerbehov
  Opstilling af præcise kvalitative og kvantitative krav til usability
 • Beskrivelse af interaktion
  Fremgangsmåde ved design, low- og high-fidelity prototyper, dialogprincipper, heuristikker, retningslinjer, gode fejlmeddelelser
 • Usabilitytest og andre evalueringsmetoder
  Skridt-for-skridt fremgangsmåde ved en usabilitytest, typiske fejl, heuristisk evaluering, spørgeskemaer
 • Procesledelse og anvendelse af metoder
  Procesmodel for brugercentreret design, UX-roller i en organisation

Underviser på kurset er Rolf Molich, der er pioner inden for usability. Han har arbejdet med usability siden 1984 og har sammen med Jakob Nielsen udviklet metoden til heuristisk evaluering. Rolf har været med til at udvikle certificeringsprogrammet og været involveret i udarbejdelsen af pensum. Han blev i 2013 kåret af sine DIKU studerende som ”årets underviser”.

Kurset afholdes på dansk. Læreplan, slides, øvelser og certificeringstest er på engelsk.

Certificeringstest

For at få bevis for kurset skal du bestå en certificeringstest. Testen tager 90 minutter og består af en multiple choice-test med 40 spørgsmål. Du skal score mindst 28 point ud af 40 mulige for at bestå testen og modtage certifikatet. Advice A/S kan ikke garantere, at du består testen, men beståelsesprocenten ligger på omkring 80%.

Du kan her finde et eksempel på en komplet certificeringstest her.

Hvad er UXQB og CPUX

The International Usability and User Experience Qualification Board (UXQB) er et konsortium af internationalt anerkendte eksperter inden for usability og user experience. UXQBs målsætning er at udvikle, vedligeholde og administrere certificeringsprogrammet CPUX – Certified Professional for Usability and User Experience. CPUX er en international standard for kvalificering af personer, som arbejder erhvervsmæssigt med UX. Foreløbig har faglige organisationer i seks europæiske lande tilsluttet sig UXQB: Tyskland, Schweiz, Østrig, England, Holland og Danmark.

CPUX-F, Certified Professional for usability and User Experience – Foundation level, er den grundlæggende UX-certificering. Senere kan du også blive certificeret som usability tester (CPUX-UT) og user requirements engineer (CPUX-UR). CPUX-certifikatet er anerkendt af faglige organisationer i seks europæiske lande, herunder af UX Danmark.

Læs mere om UX-certificering på her, hvor du også kan finde læreplaner og eksempler på de opgaver, som man skal kunne løse, hvis man vil certificeres.

"Som underviser er det vigtigt for mig at få input til min undervisning og at få en fornemmelse af praksis inden for feltet. Jeg vil jo helst ikke formidle et forkert eller forældet billede til de studerende. Så det mest værdifulde for mig er at vide, hvad man lægger vægt på i en international certificering"

- Kirsten From, Danmarks Tekniske Universitet