Folkemødet godt begyndt

Dagbog fra Folkemødet – dag 1

Det eneste, der er mere hektisk end ugerne op til Folkemødet, er dagene op til Folkemødet. Vi løber rundt og slukker ildebrande, der slet ikke var opstået, hvis Folkemødet havde været en uge tidligere. Og imens man løber fra hvad der føles som det ene krisemøde til det andet, så glemmer jeg næsten, hvorfor det er, vi gør alt det her hvert år. Næsten.

Da jeg kom til Allinge tidligere på dagen og begav mig op igennem Havnegade og blev stoppet op af en bekendt med 20 meters intervaller, kom det hele tilbage til mig. Hvorfor vi gør det og hvad det er, der driver værket i ugerne og månederne op til de særlige dage på klippeøen. Det er jo dagsordnerne, man flytter, samtalerne, man har og diskussionslysten, der bliver plejet. Og så er det alle de gode folk, som lever og ånder interessen for politik. Her er de i cowboybukser. Det er en demokratisk bouillonterning, det er herligt at være med til at hælde kogende vand ud over. Hvert år.

Folkemødets første dag er ved at gå på hæld – og selvom jeg ikke helt kan ryste Allinge-boblens velkendte summen og allestedsnærværende glæde og begejstring af mig, kan jeg alligevel se klart nok til at konstatere, at det endnu engang er blevet skudt godt i gang.

Hos os på Advice Scenen (lige over for Cirkuspladsen – kom forbi!) lagde vi ud med sammen med FSR – Danske Revisorer at byde skatteminister Karsten Lauritzen velkommen til en debat om Skat. En vigtig udfordring, som regeringen har en interessant plan for, blev foldet ud i vores telt, som var fyldt til bristepunktet. Derudover havde vi en spændende jobvækstdebat ledt af Innovationsnetværkene om, hvordan luftige iværksætterdrømme bedst omsættes til konkret gevinst for samfundet.

Og resten af aftenen: Ja, den kommer med sikkerhed til at gå med masser af politisk snak, måske særligt intenst om den kommende energiaftale, store infrastrukturinvesteringer og alle de væsentlige skatte- og afgiftspolitiske spørgsmål, der skal besluttes i efteråret.

Vi ses!

Af Tobias Zacho Larsen, public affairs director