Gitte Lillelund Bech tilbage til Advice

Tidligere forsvarsminister Gitte Lillelund Bech, som i dag er direktør for brancheorganisationen Danske Havne, vender tilbage til Advice, som hun forlod i sommeren 2014.

Gitte Lillelund Bech tiltræder 1. maj i en stilling som public affairs director, og kommer dermed til at indgå i et stærkt ledelsesteam, der skal udvikle konsulentvirksomheden indenfor politisk rådgivning, public affairs og stakeholder management.

Gitte Lillelund Bech udtaler:

– Jeg glæder mig til at vende tilbage til Advice efter knap to år i organisationsverdenen. Selvom jeg har været rigtig glad for min tid hos Danske Havne, er jeg nået til den erkendelse, at den puls der findes i en konsulentvirksomhed, hvor man hele tiden rykker ud til opgaver, hvor der er allermest på spil, ligger utroligt godt til mig. Og den rene public affairs rådgivning er min største interesse og drive.

– Jeg kender jo allerede Advice indgående, så jeg ved, hvad jeg går ind til. Og jeg er ikke i tvivl om, at det er øjeblikkets mest spændende og visionære bureau med et fantastisk hold af dygtige mennesker, der fungerer godt sammen. At få tilbudt at indtræde i en ledelsesrolle og udvikle virksomheden har ganske enkelt været umuligt for mig at sige nej til.

Partner og director Tobias Zacho Larsen udtaler:

– Vi har i lang tid forsøgt at rekruttere en tung public affairsprofil, og det er ikke let, når man er kræsen og ønsker at rekruttere fra øverste hylde. Men det er lykkedes med Gitte, og det bliver fantastisk at få hende tilbage. Først og fremmest er hun ekstremt fagligt dygtig, har stort drive og er idérig og entreprenant. Hun deler vores meget analytiske tilgang og vores brede forståelse af politisk interessevaretagelse. Endelig kommer hun med et unikt netværk til politiske og administrative beslutningstagere og til virksomhedsledere i et bredt udsnit af dansk erhvervsliv.

– Gittes fokus vil være at skabe vækst indenfor public affairsområdet i Advice. Særligt indenfor transport og infrastruktur, skat/finanslov, finans, forsvar, vidensrådgivning og blandt store danske og udenlandske virksomheder.

Ansættelsen af Gitte Lillelund Bech sker som led i en markant satsning på at udvide public affairsområdet i Advice. Advice ansætter derudover tre profiler; Jesper Claus Larsen, som kommer fra en stilling som analysechef for Socialdemokraterne,
Sofie Ustrup, som kommer fra en stilling som Global public affairs manager i Lundbeck og Sofie Bundgaard Lindkvist, som hidtil har været project associate og bl.a. har været involveret i den tidligere forskningsminister Sofie Carsten Nielsens (RV) valgkampagne. I december startede endelig Andreas Gylling Æbelø, som kom fra en stilling som særlig rådgiver for handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S).

Kontakt: Tobias Zacho Larsen: 2557 2104, Gitte Lillelund Bech: 2042 3061

CV – Gitte Lillelund Bech 

47 år, Cand.merc.mat., Handelshøjskolen i København 1992.
Gift med departementchef i Energi- Forsynings- og Klimaministeriet, Thomas Egebo.

Financial Analyst, Den Danske Bank 1991-1994
Konsulent og finansiel specialist, COWI Rådgivende Ingeniører A/S 1994-1998
Økonom, Nykredit 1998-1999
Medlem af Folketinget (Venstre): 1999 –2010, 2011-2013. Var bl.a. transportordfører, udenrigsordfører, uddannelsesordfører, Formand for Skatteudvalget,  Formand for Udenrigspolitisk Nævn, næstformand i Forsvarsudvalget
Forsvarsminister feb. 2010 – okt. 2011
Public affairs manager Advice august 2013 – august 2014
Direktør i Danske Havne august 2014 – april 2016
Tiltræder som Public affairs director, Advice 1. maj 2016