Næste års Folkemøde starter nu

Det er ikke længe siden, at mange af os tilbragte en lille uge med politiske debatter, events, relationspleje og fadøl i hjertet af Allinge. Og selvom det kan føles som om, at vi stadig venter på, at sommeren kommer, så er tiden allerede nu inde til at tænke på næste års Folkemøde. 

Der er nemlig en række oplagte fordele ved at være ude i god tid. Fordele, der kræver, at du kommer langt med din planlægning på denne side af nytåret (ja, faktisk allerhelst en hel del før). Lad os kigge nærmere på de tre vigtigste ting, som du skal være opmærksom på:

Hvis du starter nu, er der god tid til at tænke de rigtige koncepter igennem for dine debatter. Du skal naturligvis tage udgangspunkt i de elementer, der virkede i år. Og den inspiration du fik fra andre debatter og events på Folkemødet. Dertil bør du investere lidt tid i at tænke koncepterne grundigt igennem og forny dem om nødvendigt. Det stærke koncept på Folkemødet kræver seriøs politisk debat, men uden, at den bliver tør og kedelig. Tænk i elementer, der kan give den seriøse debat et løft, så den også bliver underholdende for tilhørerne. 
 
Hvis du starter nu, kan du få dine debatter placeret på det rigtige tidspunkt. Og her kræves en strategisk overvejelse. Hvis du vil afvikle din debat fredag eftermiddag, kræver det, at du kommer ud over stepperne nu. Men overvej, om du vil konkurrere om de største navne på præcis det tidspunkt, hvor alle andre også rækker ud efter dem. Kan det være strategisk smart at placere debatten lørdag formiddag, hvor konkurrencen om paneldeltagerne er mindre og publikum større, fordi folket har tjekket ind på Folkemødet. Eller hvad med at tyvstarte tidligt torsdag, hvor alle de vigtigste politiske stakeholdere er ankommet og alligevel venter på startskuddet?
 
Hvis du starter nu, er chancerne større for at tiltrække de rigtige indledere til dine debatter. Den tid, hvor man kunne fylde et panel med ministre, er definitivt forbi på Folkemødet. Og godt for det. I dag skal man måske tænke mere alsidigt over sammensætningen af et panel, men det skaber også bedre debatter. Alligevel er der ingen tvivl om, at succes målt i form af tilhørere i teltet, afhænger af de rigtige personer i panelet. Og jo tidligere du er ude, desto større er chancerne alt andet lige. Også selvom du naturligvis ikke fokuserer alene på ministre og partitoppe. 
 
Hos Advice starter vi meget gerne dialogen om næste års Folkemøde allerede nu. Vi har Folkemødets største telt på den bedste placering og et stærkt koncept, hvis du vil have en seriøs, underholdende og velbesøgt debat eller event til næste år uden at skulle bruge kræfterne på at lave det hele selv. Vi oversætter dine intentioner til virkelighed, så lad os høre fra dig. 

Af Martin Vith Ankerstjerne, Public Affairs Director