• Kreativt koncept
  • Kampagnestrategi
  • Mediestrategi
  • Influencer strategi
  • Community management

Når man rammer lige dér, hvor det gør lidt ondt

For de unge, der er midt i den svære overgang fra barn til voksen, handler cigaretter om løsrivelse, oprør, mod og ikke mindst frygten for ensomhed og ikke at passe ind. Det er stærke kræfter, vi er oppe imod – langt stærkere end hvad de klassiske argumenter om sundhed, afhængighed og økonomi kan klare.

Med ’BUT WHY’-kampagnen for Sundhedsstyrelsen udviklede vi derfor en kampagne, der vendte argumentationen på hovedet og droppede alle løftede pegefingre. I stedet for prikkede vi til de unge det eneste sted, hvor det gør ondt: Deres eget selvbillede.

Vi italesatte direkte alle de ’gode’ grunde til at starte med at ryge: Man er med i fællesskabet, det er sejt etc., så de unge ikke kunne lukke øjnene for det igen. Pludselig var de afsløret, og i den sårbare teenagealder er det voldsomt pinligt at blive afsløret i at prøve for hårdt at være cool.

BUT WHY?-kampagnen har blandt andet vundet en Advertising Effectiveness Award, 2x Guld til True Award i kategorierne Bedste Filmkampagne og Bedste TV- & biograf-film, samt Indsigtsprisen til Årets Rambuk 18 og ikke mindst sølv til Creative Circle i kategorien Content Driven Campaigns .