Ved vi danskere, hvor godt vi er stillet på arbejdsmarkedet?

En af kerneydelserne i fagbevægelsen er at sikre medlemmerne ordentlige løn- og arbejdsforhold gennem overenskomsterne. Men mange medlemmer og potentielle medlemmer – især i den unge målgruppe – ved ikke, hvad overenskomsten betyder for dem.

For at øge de 20-40 åriges viden om de fordele, overenskomsten giver, har LO og FTF sammen med Advice igangsat en 4-årig oplysningsindsats. Målet er, at flere af de 20-40 årige skal have kendskab til overenskomsternes betydning og i sidste ende få flere til melde sig ind i en LO eller FTF fagforening – og færre til at forlade den.

Advice står sammen med LO og FTF bag strategien for indsatsen, hvor fokus på den positive historie, samarbejde mellem fagforbundene og involvering af medarbejderne ude på arbejdspladserne er bærende principper. Vi understøtter indsatsen visuelt med det grønne “Er du OK?”-mærke. Mærket fungerer både som et genkendeligt kampagnelogo og et gennemgående kvalitetsstempel på spørgsmålet “Er du OK?”.

LO og Advice har som en del af oplysningsindsatsen i 2014 udviklet kampagnen “Danmark set udefra”. I en række tv-spots bliver det tydeligt, at danskernes vilkår under løn, ferie og barsel ikke er hvermandseje i udlandet.

  • Leverance: oplysningsindsatsen Er du OK?
  • Kunde: LO og FTF
  • Vi har stået for: strategi, koncept, design, oplysningsmaterialer

Advices rolle i oplysningsindsatsen er at hjælpe LO og FTF med at gennemføre to landsdækkende medie-kampagner i løbet af året, samt at producere oplysningsmaterialer, gimmicks og andet merchandise, som stilles til rådighed for forbundene. Det er så op til forbundene at knytte OK-mærket som et kvalitetsmærke til deres generelle arbejde inden for de definerede temaer og sikre, at tillidsrepræsentanterne rundt om i landet får materialer, som de kan bruge i deres oplysnings- og hverveindsats.

Kontakt

Peter Thielst
Chief Creative & Partner
+45 25 57 21 30
peter.t@adviceas.dk