Unik brugerrejse i digitaliseret verdenskulturarv

Tag på en rejse tilbage til fortiden på tre vestindiske øer, dengang hvor Danmark var kolonimagt. Du kan få fingre i rigtige menneskers historier fra fødsel til død, som er dokumenteret i billeder, breve og beskrivelser med snirklet skrift på skrøbelige papir. Og du kan søge digitalt, så de gamle kildematerialer dukker op til brugergrænsefladen i søgeresultater.

Den enestående mulighed får du på sitet virgin-islands-history.org, som Rigsarkivet har lanceret for at markere, at det i marts 2017 er 100 år siden, at Danmark solgte de tre vestindiske øer til USA. Advice har samarbejdet med Rigsarkivet om at udvikle sitet.

Søgefunktion til gamle dage

Konceptet bygger på stemningsfuldt design og brugervenligt interface, som formidler fortællingen og inviterer nysgerrige til at gå på opdagelse i historien.

Samtidig har Advice leveret teknisk rådgivning, som har har været med til at sikre at indhold fra tre forskellige databaser med kildematerialer kan udkomme i en brugervenlig søgefunktion på sitet.

Sitet er på mange måder selv en historisk præstation, fordi det giver adgang til mere end 5 millioner kildefiler og indscannede arkivalier om de dansk vestindiske øer. En del af kildematerialerne er på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Historien er gjort digital, søgbar og tilgængelig for alle i eftertiden.

Advice har udviklet sitets koncept, struktur og design og implementeret løsningen i Content Management Systemet WordPress.

Rigsarkivet har fået støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal samt Kulturministeriet til at digitalisere alle originale kilder fra den danske kolonitid og gjort historien søgbar og tilgængelige for alle i eftertiden.

  • Leverance: Nyt website
  • Kunde: Rigsarkivet
  • Vi har stået for: Koncept, teknisk rådgivning, design og implementering

dvi_case_billede