Spring til indhold
3 råd til dig, som gerne vil være UX-praktikant - Advice A/S

3 råd til dig, som gerne vil være UX-praktikant

Går du og overvejer, om praktik skal være det næste skridt i din uddannelsesplan? Eller har du allerede besluttet dig for at søge praktikplads hos Advice? Forløbet er en unik mulighed for at udvikle dine UX-skills i et hus, som virkelig går op i sine praktikanter – og hvem ved, måske bliver du, ligesom Andrea, så glad for at være her, at du bliver hængende?

1. Gør dig tanker om, hvilken UX’er du er

User experience design er et bredt felt, som rummer mange forskellige discipliner og mit første råd til dig er, at du gør dig nogle tanker om, hvilken UX’er du er. Hvor ligger dine kompetencer, og hvad synes du er sjovt? Er der noget særligt, du gerne vil øve dig i?

Vi er et UX-team i Advice med en bred palet af interesser og spidskompetencer – vi har eksperter i user research, konceptudvikling, prototyping, brugertest, UX writing, tilgængelighed og meget, meget mere. Som praktikant får du mulighed for at prøve kræfter med alle hjørner af UX, og måske udvikler du undervejs en ny interesse i et område, du får lyst til at dyrke og engagere dig i. Under alle omstændigheder er det en god idé – både før samtalen og undervejs i dit praktikforløb – at spørge dig selv, hvilken UX’er du er og gerne vil være i fremtiden.

2. Tænk på praktikpladsen som en legeplads

Som praktikant har du god tid til dine opgaver, og der er masser af mulighed for sparring med dygtige kollegaer. Advice er et hus fuld af mennesker med masser af erfaring, så brug dem som ressourcer og sug al den viden til dig, du kan. Når du arbejder på projekterne, vil der altid være en senior UX’er tilknyttet, du kan få input og feedback fra, så udnyt at du er i en position, hvor du kan prøve ting af og hvor erfarne mennesker griber dig, når du går i stå eller ikke lige rammer hovedet på sømmet.

Brug de værktøjer du har med fra din uddannelse, og tag nogle chancer, når du løser dine opgaver. Lær af de fejl du laver, og anerkend at der er ting, du ikke ved endnu. Stil spørgsmål, observér og vær nysgerrig – praktikforløbet er en mulighed for at samle en masse hands on-erfaring, men det er også med til at give dig en faglig selvtillid, fordi du hurtigt finder ud af, at dine idéer og inputs er værdiskabende, både internt i Advice og eksternt hos kunderne.

3. Gør det!

Overvejer du at søge UX-praktik i Advice, så er mit sidste råd til dig: gør det! Advice er et fedt sted at arbejde. Især som UX’er. Noget af det, jeg synes, var det sjoveste ved min studietid var, at jeg hele tiden fik lov til at dykke ned i et nyt område af mit felt og i hvert fag skulle samarbejde med en ny virksomhed om at skabe den bedste brugeroplevelse. Samme variation i opgaver indgår i praktikforløbet og udover at kunne prale af en eminent espressomaskine og Københavns bedste kollegaer (… her nævnt i vilkårlig rækkefølge, naturligvis), så vil jeg vove dén påstand, at Advice også vinder på kundefronten. Vi har gang i så mange spændende – og vidt forskellige – projekter med søde kunder og du vil blive en del af en afdeling med UX’ere, designere, udviklere og projektledere, som hver dag arbejder for at gøre den digitale verden et sjovere sted at være. Og som har det fedt imens!

Sidder du og bikser med din praktikansøgning lige nu? Så finder du nogle gode råd til, hvordan du skriver en god ansøgning til Advice lige her.

Tilbage til oversigten