Spring til indhold

Certificeringskursus i Usability Testing (CPUX-UT)

Er afholdt

Start: 04/11/2019 - kl. 10:00

Slut: 06/11/2019 - kl. 17:00

Hvor: Advice A/S , Gammel Kongevej 3E, 1610 København V
Tilmeld

Byg videre på din CPUX-F certificering med et overbyggende UX-kursus hos Advice

Advice tilbyder som det første digitale bureau i Danmark en internationalt anerkendt certificering i Usability Testing. Kurset er for dig, som allerede har bestået det grundlæggende kursus CPUX-F, og som gerne vil bygge videre på din viden. Med kurset kan du få bevis på dine UX-kompetencer som Certified Professional for Usability Testing & Evaluation (CPUX-UT).

Hvad kan du blive certificeret i?
På kurset Certified Professional for Usability Testing and Evaluation (CPUX-UT) vil du blive undervist gennem lektioner og praktiske øvelser inden for usability testing og evaluering. På kurset vil du komme til at arbejde med både planlægning, gennemførelse og afrapportering af usability tests. Det er en forudsætning for deltagelse, at du har gennemført og bestået kurset Certified Professional for Usability and User Experience – Foundation level (CPUX-F).

Kursusmoduler og priser

Kurset består af 2 moduler og strækker sig over tre dage.

 • Modul 1: Usability Testing 3-dageskursus – 8.500 kr.
 • Modul 2: Test og certificering – 4.500 kr.
  (Alle priser er ekskl. moms.)

Det er en forudsætning for at deltage i certificeringstesten, at du har et gyldigt CPUX-F certifikat.

Du kan frit sammensætte modulerne efter eget ønske. Du kan derfor vælge:

 • At tage begge moduler. Det gør de fleste.
 • Kun kursusmodul (modul 1) – Du vil få et dybdegående kendskab til emnet, adgang til undervisningsmateriale mv. Du vil ikke få et certifikat.
 • Kun certificeringstesten (modul 2) – hvis du ønsker at forberede dig helt på egen hånd. Du finder pensum (curriculum) her.

Der gives 450 kr. rabat på certificeringen (modul 2) til medlemmer af UX Danmark. Husk dokumentation for medlemskab af UX Danmark (medlemsnummer) skal sendes pr. mail til: tenna.n@adviceas.dk senest 14 dage forud for kurset. Såfremt vi ikke modtager dokumentationen forbeholder vi os retten til at opkræve fuld pris.

Program

4. november, kl. 10-18: Kursus – del 1

5. november, kl. 9-17: Kursus – del 2

6. november, kl. 9-15: Kursus – del 3

6. november, kl. 15.30-17.00: Certificering, teoretisk test

Det lærer du på kurset

Kurset er baseret på indhold fra International Usability and User Experience Qualification Board. Kursustiden vil bestå af oplæg med quizspørgsmål, miniopgaver og praktiske øvelser med plads til debat og spørgsmål. Ca. 50% af undervisningen vil være øvelser med særlig vægt på konstruktion af testopgaver, moderation og kommunikation af testresultater.

Kurset giver en grundlæggende indføring i usability testing og evaluering inden for områderne:

 • Grundlæggende udtryk og begreber inden for usability testing og evaluering
 • Planlægning, gennemførelse og rapportering af inspektioner af brugergrænseflader
 • Planlægning, gennemførelse og afrapportering af usability test
 • Design, udførelse og analyse af spørgeskemaundersøgelser

Mere end 75% af pensum handler om usability testing:

 • Planlægning (testplan, testscript, pilottest, rekruttering)
 • Gennemførelse (forberedelse, briefing, pre-session interview, moderation, testopgaver, debriefing)
 • Kommunikation af resultater (Analyse af resultater, testrapport, kommunikation af testresultater til skeptiske interessenter mm.)
 • Roller i en usabilitytest
 • Kvantitative usabilitytest
 • Varianter af usabilitytest
 • Etiske regler for usabilitytest

Hvorfor få en Usability Testing-certificering?

CPUX-UT-certificering er for dig, der allerede arbejder med eller gerne vil arbejde professionelt med at foretage forskellige former for evaluering af brugergrænseflader.

 • Du sikrer, at din viden om usability testing er helt tidssvarende
 • Du viser, at du aktivt vedligeholder din faglige viden
 • Du får kendskab til og kompetencer indenfor de faste og anerkendte konventioner inden for evaluering af brugergrænseflader
 • Du får et anerkendt bevis for din viden om usability testing

Praktiske oplysninger om UX-kursus hos Advice

Certificeringstest

For at få bevis for kurset skal du bestå en teoretisk og en praktisk certificeringstest.

Teoretisk certificeringstest
Den teoretiske test ligner CPUX-F certificeringstesten. Den tager 90 minutter og består af 40 multiple-choice spørgsmål, som skal besvares uden hjælpemidler.

Praktisk certificeringstest
Du skal i løbet af en uge planlægge, gennemføre og rapportere en usabilitytest af et engelsksproget website, som du får udpeget. Du kan placere denne uge præcis som det passer dig. Du skal udføre testen med mindst 3 testdeltagere. Det er et krav, at alle testsessioner optages på video. Du skal aflevere en testrapport og rå videooptagelser. Tidsforbrug skønnes til 10-30 arbejdstimer.

Advice stiller ikke testfaciliteter til rådighed i forbindelse med den praktiske test, men der er mulighed for, at man kan leje vores testlokale 34, som er fuldt udstyret til tænke-højt-test både på pc og mobile enheder.

Advice A/S kan ikke garantere, at du består certificeringstesten, men beståelsesprocenten ligger på omkring 80%.

Underviseren
Underviser på kurset er Rolf Molich, der er pionér inden for usability. Han har arbejdet med usability siden 1984 og har sammen med Jakob Nielsen udviklet metoden til heuristisk evaluering. Rolf har været med til at udvikle CPUX-F og CPUX-UT certificeringsprogrammerne. Han blev i 2013 kåret af sine DIKU studerende som ”årets underviser”.

Sprog
Kurset afholdes på dansk. Læreplan, slides, øvelser og certificeringstest er på engelsk.

Tilmelding
Tilmeldingen er åben og lukkes når der ikke er flere ledige pladser.
Du kan afmelde dig uden omkostninger ind til tre uger før kursusstart. Herefter er der ingen refusion af kursusgebyret, men du kan altid overdrage din plads til en kollega. Vi forbeholder os retten til at aflyse kurset, såfremt at der er færre end seks tilmeldte.

Forplejning
Advice sørger for fuld forplejning under kurset. Der vil være en let morgenmad (croissanter, frugt og kaffe) samt frokost. Derudover vil der være kage og andre snacks i løbet af dagen.
Er du vegetar eller allergisk over for bestemte fødevarer? Det er intet problem, men giv os venligst besked senest 2 uger før kursusstart.

Har du spørgsmål?

Hvis du har nogle spørgsmål angående dette kursus, er du meget velkomne til at kontakte os. Alle henvendelser bedes rettet til kursusansvarlig Tenna Telfer Nielsen.