Spring til indhold

Grundlæggende UX-kursus (CPUX-F)

Start: 08/06/2020 - kl. 09:00

Slut: 10/06/2020 - kl. 15:00

Hvor: Advice A/S, Gammel Kongevej 3E, 1610 København V
Tilmeld

Få en grundlæggende UX-certificering hos Advice

Advice tilbyder som det første digitale bureau i Danmark en international anerkendt certificering i UX og Usability. På kurset kan du få bevis på din UX-viden og certifikat på, at du er Certified Professional for Usability and User Experience – Foundation level (CPUX-F).

Hvad kan du blive certificeret i?
På kurset Certified Professional for Usability and User Experience – Foundation level (CPUX-F) vil du blive undervist gennem lektioner og praktiske øvelser inden for brugercentreret design, interview, scenarier, personas, brugerkrav, retningslinjer for brugsventligt design, prototyping og usability test. Kurset vil desuden give dig mulighed for senere at tage videregående certifikater på områderne Usability Testing (CPUX-UT) og User Requirements Engineering (CPUX-UR).

KURSUSMODULER OG PRISER

Kurset består af tre moduler og strækker sig over tre dage.

 • Modul 1: UX-kursus: 2-dageskursus – 5.500 kr.
 • Modul 2: Crash-kursus: Halv dag med intensiv gennemgang af hele pensum og generalprøve på certificeringstesten – 2.000 kr.
 • Modul 3: Certificeringstest, 40 multiple-choice opgaver på 90 minutter. Se et eksempel her. – 2.500 kr.
  (Alle priser er ekskl. moms.)

Du kan frit sammensætte modulerne efter eget ønske

Du kan fx vælge:

 • Alle moduler.
 • Modul 2+3 – hvis du allerede er godt inde i stoffet.
 • Kun certificeringstesten (modul 3) – hvis du ønsker at forberede dig helt på egen hånd. Du finder pensum (curriculum) her.

Få rabat på UX-kurset
Du kan enten få 20 % rabat på Modul 3: Certificeringstest, hvis du er medlem af UX Danmark eller få mængderabat på 20% på modul 1 og 2, hvis du tilmelder to eller flere deltagere fra din organisation eller virksomhed samtidig. Husk dokumentation for medlemskab / navne på deltagere fra samme firma skal sendes pr. mail til tenna.n@adviceas.dk senest 14 dage forud for kurset. Såfremt vi ikke modtager dokumentationen forbeholder vi os retten til at opkræve de 20%.

PROGRAM FOR UX-KURSUS

30. marts, kl. 10-18: UX-kursus – del 1

31. marts, kl. 9-17: UX-kursus – del 2

1. april, kl. 9-12.45: Crash kursus

1. april, kl. 13.30-15.00: Certificeringstest

Det lærer du på UX-kurset

Kurset er baseret på indhold fra International Usability and User Experience Qualification Board (UXQB). Kursustiden vil både bestå af oplæg med quizspørgsmål og praktiske øvelser med plads til debat og spørgsmål.

Kurset giver en grundlæggende indføring i usability og user experience inden for områderne:

 • Grundlæggende udtryk og begreber inden for usability
 • Usability, user experience, tilgængelighed
 • Forståelse for og definition af brugskontekster
 • Fremgangsmåde ved analyse, observation, interview, personas, scenarier, brugerprofiler, brugermodeller
 • Specifikation af brugerbehov
 • Opstilling af præcise kvalitative og kvantitative krav til usability
 • Beskrivelse af interaktion
 • Fremgangsmåde ved design, low- og high-fidelity prototyper, dialogprincipper, heuristikker, retningslinjer, gode fejlmeddelelser
 • Usabilitytest og andre evalueringsmetoder
 • Skridt-for-skridt fremgangsmåde ved en usabilitytest, typiske fejl, heuristisk evaluering, spørgeskemaer
 • Procesledelse og anvendelse af metoder
 • Procesmodel for brugercentreret design, UX-roller i en organisation

Hvorfor få en UX-certificering?

CPUX-F-certificering er for dig, der allerede arbejder med eller gerne vil arbejde professionelt med UX og have et indblik i de metoder, som UX-kyndige anvender. CPUX-F certificering er også relevant for personer, som arbejder sammen med UX-kyndige, og som gerne vil forstå UX-verdenen, fx udviklere, designere og projektledere.

Hvorfor er kurset relevant for dig og dine kollegaer?

 • Du sikrer, at din viden om usability og user experience er helt tidssvarende
 • Du viser, at du aktivt vedligeholder din faglige viden
 • Du får kendskab og kompetencer inderfor de faste og anerkendte konventioner inden for UX-området
 • Du får et anerkendt bevis for din viden om usability og user experience

Praktiske oplysninger om UX-kursus hos Advice

Certificeringstesten
For at få bevis for gennemførsel af kurset, skal du bestå en certificeringstest. Testen tager 90 minutter og består af en multiple choice-test med 40 spørgsmål. Du skal score mindst 28 point ud af 40 mulige for at bestå testen og modtage certifikatet. Advice A/S kan ikke garantere, at du består testen, men beståelsesprocenten ligger på omkring 80%.

Du kan her finde et eksempel på en komplet certificeringstest her.

Underviseren
Underviser på kurset er Rolf Molich, der er pioner inden for usability. Han har arbejdet med usability siden 1984 og har sammen med Jakob Nielsen udviklet metoden til heuristisk evaluering. Rolf har været med til at udvikle certificeringsprogrammet og været involveret i udarbejdelsen af pensum. Han blev i 2013 kåret af sine DIKU studerende som ”årets underviser”.

Sprog
Kurset afholdes på dansk. Læreplan, slides, øvelser og certificeringstest er på engelsk.

Tilmelding
Tilmeldingen er åben og lukkes når der ikke er flere ledige pladser.
Du kan afmelde dig uden omkostninger ind til tre uger før kursusstart. Herefter er der ingen refusion af kursusgebyret, men du kan altid overdrage din plads til en kollega. Vi forbeholder os retten til at aflyse kurset, såfremt at der er færre end seks tilmeldte.

Forplejning
Advice sørger for fuld forplejning under kurset. Der vil være en let morgenmad (croissanter, frugt og kaffe) samt frokost. Derudover vil der være kage og andre snacks i løbet af dagen.
Er du vegetar eller allergisk over for bestemte fødevarer? Det er intet problem, men giv os venligst besked senest to uger før kursusstart.

Hvad er UXQB og CPUX?

The International Usability and User Experience Qualification Board (UXQB) er et konsortium af internationalt anerkendte eksperter inden for usability og user experience. UXQBs målsætning er at udvikle, vedligeholde og administrere certificeringsprogrammet CPUX – Certified Professional for Usability and User Experience. CPUX er en international standard for kvalificering af personer, som arbejder erhvervsmæssigt med UX.

Læs mere om UX-certificering her,  hvor du også kan finde læreplaner og eksempler på de opgaver, som man skal kunne løse, hvis man vil certificeres.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål angående dette kursus, er du meget velkomne til at kontakte os. Alle henvendelser bedes rettet til kursusansvarlig Tenna Telfer Nielsen.