Spring til indhold

Minister for ligestilling

Vold kan forekomme

Vold kan forekomme
Kunde

Det er ikke alle former for vold, der giver blå mærker

Psykisk vold kan være svært at forholde sig til, da den ikke efterlader synlige mærker. Men psykisk vold er, ifølge eksperter, mindst ligeså skadelig som den fysiske vold. Undersøgelser viser, at der mangler viden om vold i nære relationer, og at vold kan optræde i mange former. Specielt unge, der måske er i deres første forhold, har svært ved at genkende systematisk manipulation og kontrol som tegn på vold, og er derfor usikre på, hvornår man skal sige fra. Derfor ønskede minister for ligestilling Karen Ellemann en kampagne, der kunne skabe debat og refleksion hos unge mellem 16-24 år. Med afsæt i tre kortfilm, instrueret af Ulaa Salim, satte vi fokus de tidlige tegn på vold i parforholdet.

Video
video fallback
Indsigten

Mange unge er ikke opmærksomme på, at deres forhold er ved at bevæge sig i en usund retning.

Vi forbinder oftest begrebet vold med den fysiske vold. Når der på film advares om voldeligt indhold, har vi en forventning om, at det er fysisk vold, der advares mod.

Resultater

Resultat for kampagnen

Med en omfattende og velplanlagt PR og social medie strategi satte vi agendaen i nationale medier, hvor mange medier valgte at dække temaet. Samtidig nåede kampagnen bredt ud i målgruppen og opnåede højt engagement fra start. I det hele taget var kampagnen med til at sætte en landsdækkende agenda med fokus på psykisk vold.

Vold kan forekomme - true award
Priser
Priser
Vattenfall